woensdag 3 januari 2024

ssmerig sstinkend sschijt zwijntje rudy tje van zijp je met dat laffe valse "beste menno", daarvoor was het altijd “menno” als aanhef en nu voelde dit vieze vuile dooie bazige kutvarrrkentje blijkbaar nattigheid, vervloekte vuile druiloor met se kutte praatjes uit dat hypocriete huichelende zwart witte strontbekkie, hij schreef in een mail rond juli toen alles verder nog prima was en ik daar goed tot uitstekend functioneerde bij atr "is rudy boos ? Ja, rudy is boos." geschift gestoord bralkereltje, dr, doctor in materialistische mammonkanker economie, nou dan weet je het wel, het verwaande ijdele kut menneke .. kijkie stinky swijnie, according to rrratchie strepy

 

Het enige wat er overigens gebeurd is in die 6 maanden dat ik bij atr werkte, is dat ik daar inventief en creatief goed werkte, ik had het er zeer naar mijn zin, aardige, intelligente collega's, leuke werksfeer en concreet werk, alle wetgeving in hol land zo goed mogelijk maken met zo min mogelijk regeldruk voor burgers en bedrijven (betekende wel dat er alleen maar naar financiële lasten gekeken werd, ik vond dat beperkt en heb met hulp van collega's daar en van mijn oude werk bij het ministerie van LNV een landbouwakkoord opgesteld, waarmee eigenlijk al die kul wetjes en regeltjes overbodig werden, want dat is wel vreselijk, waar al die ambtenaren, bestuurdertjes als mammon kanker cda griezel henk bleker en sjaak van der tak voor 250.000 eur per jaar en meer zich toch mee bezig houden, elkaar, zoveel subsidietjes en nikserige betuttelende inhoudsloze kutten regeltjes en wetjes) en dat ik rond 15 oktober 2023 4 filmpjes heb gemaakt van 30 secondes van een bijeenkomst op de gang van mensen die daar nooit waren die 4 uur "vergaderden" en alleen maar kakelden en knorden in en met van die ambtenaren en bureaucraten woordjes, er werd helemaal NIETS concreet gezegd of afgesproken, daarvan had ik die filmpjes gemaakt. 

Toen ben ik naar smerig schijt zwijntje rudy gelopen en heb dat verteld, dat ik die filmpjes gemaakt had en of ze op internet mochten, nee, zei hij, okee, vond ik ook, filmpjes maken was eigenlijk niet goed en dat heb ik meteen ruiterlijk toe gegeven tegen iedereen die daarbij betrokken was .... toen kwamen er 2 van die 40 die daar 4 uur lang lawaai hadden zitten maken met helemaal niks op de gang .... voor het eerst in die 6 maanden dat ik daar werkte, waarom ik die filmpjes gemaakt had, dat rustig uitgelegd, de filmpjes verwijderd, eerlijk en ruiterlijk dus toegegeven dat ik fout zat, ook doorgegeven dat ik als verschrijver het blog out of order verschreef ...... en toen is zo'n naar zielig joch van die 2 van de vergadering naar de beveiliging en bewaking gestapt, heb hem gevraagd waarom hij dat deed, hij gaf geen antwoord en zei dat hij dat nog tegen de beveiliging zou zeggen, dat dat inderdaad niet goed was, omdat we met elkaar een goede afspraak in goed overleg daarover gemaakt hadden en dat heeft hij niet meer gedaan of half slachtig en hij heeft me dus bij die beveiliging aangegeven. 

Beveiliging is blijkbaar de hoogste autoriteit bij de ministeries, zij naar rudy en toen moest ik weg voor 2/3 weken en rudy nog vergoeilijkend "van dan gaan we toch weg, vanwege een opknap beurt bij het ministerie van OC en Wee, "onze" gang zou ruim 2 weken opgeknapt worden begin november, en ik zou dus 4 weken vanuit huis werken en daar werden concrete afspraken over gemaakt. Na 1 week kreeg ik te horen dat ik niet meer terug mocht komen, volledig onverwacht, ik begreep er niets van. Toen ik vroeg waarom, werd er gezegd, collega'ś zijn bang van je. Nooit ook maar iets van gemerkt, met alle collega's stond ik op goede voet en er was daar een prettige sfeer. Wel heb ik aan de collega's verteld dat ik dit blog schreef en regelmatig wiet en psy truffels gebruikte en daarvan heeft rudy aangifte gedaan bij diezelfde beveiliging, de akelige nare lafbek. 

Die 4 uur vergaderen over niks en de gebeurtenissen daarna en daarvoor waren niet echt, niet te geloven dat vanwege helemaal niets een ambtenaar met 30 jaar werkervaring en die ellende van onterecht 9 maanden gevangenis plus 2 jaar die liegende huichelende smerige godvergete vervloekte tering tyfus kankerkrengen van fivoor bv mee te moeten maken, IK VERVLOEK DIE SMERIGE STINKENDE TEVEN ZO VRESELIJK EN ZOU ZE ALLEMAAL 2 JAAR IN DE GEVANGENIS WILLEN SMIJTEN EN DOOD SPUITEN MET DIE SMERIGE VERSUFFENDE VERWELKENDE OLANZAPINE, martha neeter braaksma, ik vervloek jou en als ik maar iets van geweld en wraak in me zou hebben dan zou ik die lelijke schijt varkens kut kop van je GOD VERRDOMME wat een smerige stinkende verrotte verwaande dode tyfus teef van een "psychiater" is dat, volledig incompetent, mag nooit meer "psychiater" zijn en MOET 2  jaar de gevangenis in, een misdadiger TEGEN de menselijkheid en goedheid, walgelijk afschuwelijk smerig stinkend ijdel mammon kanker varkens kippe kut kreng.  

Maar goed, vanwege helemaal niks kon ik vanaf half oktober vanuit huis vrij gaan schrijven en werd ik afgesloten door rudy van de mail, zoals gezegd goor smerig lafbekkie, en mocht ik als een criminele misdadiger het gebouw niet meer in. Dat is er gebeurd. 

Het landbouwakkoord en andere zeer goede zaken, het beste werk van mij, aiTeT en in spiritu aardige en goede collega's staat op dit blog, HERHALING het landbouwakkoord en windturbines op alle transport en het concreet uitgewerkte streven naar vrijheid, gelijkwaardigheid en sociale solidariteit staan op dit blog en dat is zo veel beter dan het prutswerk en het ijdele verwaande verrotte doodse mee kakelen en knorren van de "leiding" bij de rijksoverheid die daarvoor 100.000 tot 220.000 eur verdienen .. er zitten 2 op de 10 zeer goeden bij, die terecht meer verdienen omdat ze echt goed zijn, de meerderheid is kut en flut, zoals hieronder beschreven ijdel verwaand verwend verrot doods mammon kanker geklets, gekakel en geknor, vooral ook van henkie bleker en sjaak van der tak, als je daarvan brieven leest dan is kots en diarree erop het eenige noodige, dat is een gereformeerde griffermeerde uitspraak van maarten t hart over het protestantse kinderlijke foute stupide achter lijke zure calvinistische geloof die het okee vonden dat de joden naar concentratiekampen verstuurd werden en geloven gleuven in het bezitterige hebberige mammonkanker varkenskut koninginnehuis, het zijn cda mammonkanker gelovigen die vanwege het vernielen van holland en de wereld meer de gevangenis in moeten dan zeker 50% van die jongens die nu in de gevangenis zit weg te teren met schijtventjes en akelige nare verwaande tering weiffies die ze "begeleiden" in die gevangenis en daarna, als je dat ziet, dan word je zo onpasselijk en kotsmisselijk van die smerige schijt krrrrengen. 

Ook dat staat op dit blog uitvoerig en 10 of 20 maal herhaald beschreven. Niemand luistert, niemand leest, iedereen gaat autistisch gestoord door op het doodlopende moord pad van planeet aarde en de verschrijver van dit blog en het goede komt in de gevangenis en wordt ontslagen. Ze deden allemaal zo, ze deden allemaal zo, een lijdensweg ...... en toch voel ik me meestal goed en gelukkig, dankzij de hieronder positief genoemden en dankzij wiet, psy truffels en psy paddestoelen in kleine hoeveelheid en ik ben niet verslaafd, ik kan makkelijk twee weken zonder (marokko vakantie en 1 week skivakantie en dat voel ik aan alles), ik functioneer (veel) beter met. En door die gevangenis en ontslag kan ik me beter inleven in vluchtelingen en dak- en thuislozen en het is een schande, hoe ambtenaren en de politiek zijn, a disgrace, een misdaad tegen menselijkheid, gelijkwaardigheid, vrijheid en sociale solidariteit, die verwording terwijl al die varkentjes en kippetjes in veel teveel luxe nikserig laf ijdel, verwaand, verwend, verrot en doods "leven" als de lege loze varkenskippen buikspreek zombies die ze zijn geworden ~ verworden. 

Waarom heeft corendon die meeuw, het symbool van greet smerig schijtvarken pvv pig very vucked up wilders aan touwtjes gebonden ?

Familie daarvan (corendon) was en is staatssecretaris voor de verwaande verwende verrotte domme doodaanjagerss en doodssprekerdss vvd bij het ministerie van oc en wee (200.000 eur plus per jaar, auto met chauffeur en gegarandeerd gouden pensioen, die hoeft nooit meer te werken en krijgt daarna 250.000 eur plus per jaar banen .. edith mammon tabak kanker krrreng schippers rond de 500.000 eur plus per jaar bij dsm, daarvoor 220.000 eur 8 jaar als minister waar ze tabak lobbyiste bleef zoals ze daarvoor was bij vno ncw voor meer dan 100.000 eur per jaar .. cora van nieuwenhuizen, beroepsleugenaar van de vvd, 500.000 eur plus), vond haar, 2 keer gehoord en gezien op tv, ook ijdel en verwaand over komen, dat heurt eur bleukbeur beu ..... 

beu beu beu, wat ben ik dit schijtholland (1 van de 30 landen in de wereld waar ik vrij kan schrijven, hoewel het me wel mijn leven en 9 maanden tot 2 jaar gevangenis gekost heeft) en deze schijtwereld toch beu beu beu .. meuh meuh meuh , go catch a cow, boy ! o ja, die dolfijn zit ook aan een stokkie, rare reclame




Over preutse dames gesproken: geamuseerd las ik een artikel over de chronisch liegende Cora van Nieuwenhuizen, die dus gewoon een maffiose joksnol blijkt te zijn. Het begrip joksnol komt ook van mijn beste vriend, die zich mateloos op kan winden over dit soort tuig in mantelpak. Dit liegbeest is een van de redenen waarom zijn VVD binnenkort een splinter wordt. Als de partij door dit soort fossiele types niet helemaal verdwijnt. Yesilgöz wordt al als hospicemedewerker gezien. Sterfbedbegeleidster.

Zal onze Cora bij de komende jaarwissel met een glaasje bubbels naar buiten komen om de buren een mooi 2024 te wensen of blijft ze dit keer binnen omdat ze wat angstig is voor het lawaai? En wat doet Kaag? Ooit bang voor een wappie met een fakkel voor de deur en nu gaat ze naar Gaza. Voor de wederopbouw. Moet ze wel even wachten tot de Israëli’s klaar zijn met bommen gooien. Hoelang dat nog duurt? Eeuwtje of twee. En misschien wel vier. Zal ze beginnen met een vuurwerkverbod? En die wederopbouw? Misschien belt ze Mark met de vraag hoe wij dat ook alweer aanpakten in Groningen. 


YOUP van .t hek 

Ook zo erg van al die dennenbomen, ik vind dennebomen veel beter qua spelling, nog net geen mensenhater vanwege de mensen bij yoga nu (niet lydia lijk myyoga) en varia kunst loosduinen en groszek supermarkt en alle andere hieronder positief genoemden, het is zo erg om ruim 100 dennebomen op de beperkte route die ik fiets in Den Haag op straat te zien liggen (zonder wortels)  .. gevoelloze lege holle stinkend smerige zwijnen zijn mensen 







Van: Zijp, Rudy van <r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl>Verzonden: woensdag 29 november 2023 14:06Aan: menno van veenendaal <menno.vanveenendaal@hotmail.com>Onderwerp: mail over vaststellingsovereenkomst

Beste Menno,

Jouw boodschap met betrekking tot de vaststellingsovereenkomst (vso) is duidelijk. Het was geenszins de bedoeling om koud en kil te zijn. Wel om helderheid te creëren en om niet in een situatie te belanden waarin ATR voor onbepaalde tijd jouw salaris betaalt. Vandaar de eindtermijn. Maar zoals ik schreef, is de vso een overeenkomst op basis van vrijwilligheid. Jij geeft aan geen vso te willen (althans niet in de voorgestelde vorm), dus komt-ie er niet.  

Je hebt jouw mail gestuurd aan veel mensen binnen en buiten ATR. Het moet me van het hart dat ik dat echt heel vervelend vind. Mijn mails aan jou zijn alleen voor jou bestemd, niet voor mensen die niks met onze arbeidsrelatie te maken hebben. Bovendien heb je jouw persoonlijke strijd daarmee onder de aandacht van die mensen gebracht. Dat moet je zelf weten natuurlijk, maar dat moet je niet doen vanuit jouw ATR-account. Het niet scheiden van werk en jouw persoonlijke strijd was één van de redenen om jou de toegang tot de Hoftoren te ontzeggen (plus het feit dat mensen binnen en buiten ATR een onveilig gevoel kregen door jouw gedrag en aanwezigheid). Ik heb eerder aangegeven dat ik niet wil dat ATR met jouw persoonlijke strijd wordt geassocieerd. Die afspraak hadden we over jouw blog, maar die geldt natuurlijk helemaal voor het ATR-account. Om zulke mails vanuit het ATR-account in de toekomst te voorkomen heb ik het account ontoegankelijk laten maken.

De mailwisselingen van ons over jouw arbeidscontract zijn wat mij betreft vertrouwelijk en ik hoop dat je dat ook als zodanig behandelt.

Ik stel ten slotte voor dat we elkaar vrijdag aanstaande om 10.00 uur treffen in de Hoftoren. Lijkt me goed om dan bij te praten over hoe verder. En je kunt dan jouw persoonlijke spullen meenemen. Kun je deze afspraak bevestigen, zodat ik je kan aanmelden bij de beveiliging?

Groet,

Rudy

Van: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>Verzonden: woensdag 29 november 2023 04:39Aan: Kantoor <kantoor@atr-regeldruk.nl>; Marijke van Hees <marijke@mvanhees.nl>; Janse de Jonge, Eric <e.j.jansedejonge@atr-regeldruk.nl>; Veldman, Hayke <h.s.veldman@atr-regeldruk.nl>; d.j.dekker@minlnv.nl; Roest, N.P. (Nannette) <n.p.roest@minezk.nl>; ernst.ferdinandusse@ec.europa.euerikjan.kempen@rijksoverheid.nlm.c.beens@minlnv.nld.l.m.slangen@minlnv.nlv.kool@douane.nlc.d.j.vanestrik@minezk.nl; Sieverink, Anke <anke.sieverink@minbzk.nl>; j.g.zwetsloot@minezk.nls.h.m.spieksma@minlnv.nls.l.e.munninghoff@minlnv.nlw.vanhardeveld@raadvanstate.nlhstobbel@planet.nlap.dijkstra@mindef.nlrplanje@minszw.nl; Hilgers, drs. A.K. (Astrid) <a.k.hilgers@minlnv.nl>; a.vanderburg@minezk.nlm.vermolen@minezk.nlsecretariaatdgnv@minez.nlsecretariaatdgnv@minezk.nlj.dacosta@minaz.nlLoopbaanEZK-LNV@minezk.nlOmgevingswetEZKLNV@minezk.nlDIRECTIECOMMUNICATIE@minezk.nldiederik.samsom@ec.europa.eu; Eline Hoogeveen <eline.hoogeveen@hotmail.com>Onderwerp: RE: bedrijfsarts?

Hoi Rudy,

Ik wil dat ik doorbetaald word tot ik een andere baan gevonden heb, dat is behoorlijk bestuur.

Heb de afgelopen 5 jaar geleerd om vanuit een “ik boodschap” een reactie en mijn gevoel over wat er gebeurt weer te geven op een volgens mij oneerlijke en onrechtvaardige behandeling van een levend en voelend mens, voor de zoveelste keer. Ik begrijp steeds beter door welke hel Arthur Gotlieb van de zorg autoriteit en andere ontslagen MENSEN zijn gegaan.

Ik verzend deze mail aan zovelen omdat ik zo graag wil dat er eindelijk weer eens warme begripvolle “menselijkheid”, empathie, inlevingsvermogen, waardering voor uniek en anders zijn van elk mens ontstaat. Dus dit is niet persoonlijk, ik heb eerder geschreven dat jij bij de 4 beste “bazen” van de ruim 20 tot 40 (als je de manager en de directeur daarboven mee rekent) hoort. Teveel mensen hebben en houden hun hele (werkzame) leven een bord voor de kop en dat probeer ik sinds 2018 24/7 (bijna 24 uur op 24 uur en 7 dagen per week) te doorbreken, vandaar mijn diepe teleurstelling over wat me sinds 2018 overkomen is.

Volstrekt zonder enige goede reden word ik sinds 2018 (ook in 2006-2007 is me dat gebeurd door een laffe nietsnut van een “leidinggevende”) buiten gesloten, verstoten en verbannen van mijn werk door akelig verwaande verrotte doodzieke “leiding gevenden”, die bovendien alleen maar ijdel kakelen en niets zelf kunnen of weten. En dit laatste geldt niet voor jou, ik hou niet van persoonlijke verwijten of natrappen, hoewel sommige krengen bij de rijksoverheid dat zeker verdienen (zie mijn verwijzing naar mijn blog hieronder, dat jij regelmatig leest zoals anderen, waardoor ik al die ellende mee maak, vrijheid om naar waarheid te schrijven wat je wil en de uitspraak van Niels Bohr memorerend, the best weapon of a dictatorship is secrecy, but the best weapon of a democracy should be the weapon of openness).

Omdat ik me zo goed voelde bij ATR en om jou en Jos Tonk tegemoet te komen heb ik na die keiharde klap van zomaar zonder geldige of goede reden weggestuurd te worden bij ATR onderstaande mail verstuurd (5e e-mail van onderen, ik schrijf ongeveer 4 a4 als reactie op “ontslag” plannen, waar Arthur Gotlieb 4000 pagina’s schreef en toen zelfmoord pleegde …. Ik pleeg nooit zelfmoord, dat durf ik niet en ik voel me te vrij en te goed na 9 maanden gevangenis, hoewel de karaktermoord op mijn persoontje door valse laffe vaak gehuichelde aantijgingen me natuurlijk enorm aangrijpt, ik ben ook maar een mens). En nu krijg ik het onderstaande in mijn ogen verkilde onmenselijke ontslag voorstel te lezen (dit is mijn ik-boodschap en ik reken jou het niet persoonlijk aan, ik waardeer je, maar zo komt het op mij over).

Als je je in mij verplaatst, een bijna 59 jarige man die goed werk deed bij ATR en eigenlijk geprobeerd heeft ruim 40 jaar zijn werk zo goed en serieus mogelijk te doen en dan zo makkelijk, willekeurig en vanwege niets (ook in 2006/7 en in 2019) weg gestuurd te worden bij werk waar hij zich goed voelde en zeker naar behoren of zelfs goed deed (vooral via het blog waar in samenwerking met heel veel anderen geniale zaken staan), dan begrijp je mijn teleurstelling.

Ook werd mij in 2006/7 en 2019 en nu weer de toegang ontzegd tot alle gebouwen van de rijksoverheid, inclusief mijn huidige werkplek, alsof ik een gevaarlijke crimineel zou zijn, ik ben een niet gewelddadig persoon en ben dat ook nooit geweest, ik heb 1 keer een lafaard ook zo uit gescholden, een inmiddels gepensioneerde laffe en daardoor valse zielige william (zo noemde deze ijdeltuit zichzelf graag) segers van interim bzk, een typische manager die alleen maar ijdel kon kakelen en niets zelf kon, alles door de secretaresse en medewerkers liet doen, zoals er helaas veel teveel van zijn bij de rijksoverheid). 

Waar ik nog in geloof is de uitspraak “behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden”. Zou jij zo behandeld willen worden ….  en altijd die zelfde ijdele verwaande praatjesmakers in schaal 14 tot 18 die vanwege die hoge schaal maar alles denken te kunnen zeggen en maken tegen de mensen in schaal 13 en lager. Ik ben iemand die door leugens en gehuichel van een verwaande verrotte doodzieke “rechter” onterecht 9 maanden in verschillende gevangenissen heeft gezeten, in 2006/7 en 2018 dus onterecht ontslagen door hiervoor genoemde @#%krengencensuur en nu gebeurt er op een vriendelijkere en schappelijkere manier hetzelfde.

Vanwege die 9 maanden gevangenis wil ik ook aan iedereen laten lezen wat vrijheid (van schrijven, geest, een open mind) voor mogelijkheden biedt (zonder daarbij andere mensen te schaden, behalve de krengen die dat verdienen, zie het blog) in bovendien een poging om de wereld te redden, want het ziet er niet goed uit, als je de behoudende en voorzichtige rapporten van nasa, esa en ippc leest (met als boodschap, vanaf 2050 is het voorbij voor de mensheid als we zo doorgaan met de wereld te vernielen met olie, kolen en gas en ongebreidelde hebzucht, bezitterigheid en kapitalisme bij vooral dictators trump en poetin). Daardoor gedraag ik me anders en dat is juist zo belangrijk om essentiële zaken te veranderen, zaken of dingen of de wereld anders zien, analyseren en met constructieve positieve oplossingen komen en natuurlijk heb ik niet de pretentie dat ik dat alleen kan, integendeel, 9 maanden gevangenis leert je ook bescheidenheid en het inzicht dat wellicht de verkeerde mensen in de gevangenis zitten en dat is het geval. Het lijkt wel alsof ik daardoor, volledige openheid, continu word verstoten, verbannen en weg gestuurd (en soms gedraag ik me expres anders om te zien waar het echte kreng zit, maar, zoals gezegd, zonder ooit te belagen of mensen echt te hinderen). Collega Herman Schippers zei veel goede dingen, waaronder dat volledige openheid over alles voor een doorbraak kan zorgen. Moet je de wob en inmiddels woo (wet open overheid) verzoeken behandeling van het ministerie van vws en het schiphol dossier eens zien ! Het schiphol dossier waarvoor ik meer dan 4000 pagina’s heb door genomen, ik viel van mijn stoel, alleen maar ijdel gekakel van een stel nitwits, juristen die continu voor 2000 eur per uur de landsadvocaat in schakelen die er ook niks van begrijpt of weet, het zijn juristen tenslotte, geen inhoudelijke technici.

Ik kan wel door blijven schrijven, liever verwijs ik naar mijn blog, hoewel daar soms wat veel gescheld staat is dat frustratie omdat de meerderheid liever een bord voor haar~zijn hoofd blijft houden.

Ik wil dus doorbetaald worden tot ik een andere baan heb gevonden, tot dusverre is dit mij altijd binnen een jaar gelukt, loopbaan begeleiding van ezklnv is prima en aanstaande vrijdag kom ik mijn bureaustoel op halen, noem maar een tijdstip en als mijn rijkspas gedeblokkeerd kan worden, ook voor toekomstige sollicitatie gesprekken, dan is dat goed en rechtvaardig. Verder heb ik niets te zoeken bij de gebouwen van de rijksoverheid, dus zal ik daar ook niet naar binnen gaan. Een eventuele positieve referentie van jou dat ik mijn werk zo zorgvuldig en goed mogelijk heb gedaan wordt gewaardeerd (en ook daar ben ik in 2019 bedrogen door Tim maas, weer zo’n laf vals censuur kreng van de tuchtcolleges gezondheidszorg)

Met vriendelijke groet,     Menno

Hieronder mijn blog waarin het bovenstaande met krachttermen beschreven staat en waar ik dus 1 avond een aardige collega ten onrechte beledigde en beschuldigde, ook vanwege laffe insinuaties over mijn gedrag tijdens een leuk uitje in Enschede (ik betwijfel of hij het ooit gelezen heeft en op jouw verzoek meteen verwijderd)

VERSCHRIJVER : OUT OF ORDER, a practical guide on how to establish and maintain good relationships (manonspiderburg.blogspot.com)

 

 

 

 

Van: Zijp, Rudy van <r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl>Verzonden: dinsdag 28 november 2023 12:38Aan: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>CC: menno van veenendaal <menno.vanveenendaal@hotmail.com>Onderwerp: RE: bedrijfsarts?

Hoi Menno,

Zullen we aanstaande vrijdag afspreken? Liefst in de ochtend. Dan kun je ook de stoel meenemen.

Zoals ik eerder mailde, moeten we het hebben over het vervolg. De huidige situatie waarin jij wel krijgt betaald en niet werkt, kan namelijk niet oneindig voortduren. Ik snap uit jouw mail dat je echt snel weer werk wilt hebben. Ik wil je echter ook voorstellen om een bepaalde termijn af te spreken, bijvoorbeeld aan de hand van een zgn. vaststellingsovereenkomst. Concreet zou zo’n overeenkomst wat ons betreft het volgende bevatten:

  • ATR betaalt jou tot en met mei 2024 jouw reguliere salaris.
  • EZK ondersteunt jou (als jij dat wil tenminste) bij het zoeken van nieuw werk, bijvoorbeeld in de vorm van loopbaanbegeleiding en mogelijk ook hulp bij het zoeken.
  • De arbeidsovereenkomst houdt per 1-6-2024 op doordat jij ontslag neemt.
  • Als jij eerder werk vindt dan 1-6-2024, dan ontvang je de helft van jouw salaris gedurende de resterende periode tot 1-6-2024 (dus stel je hebt per 1-4-2023 nieuw werk, dan krijg je een bedrag van ½ x 2 maanden = 1 maand salaris voor de periode april en mei).

De overeenkomst sluiten we uiteraard alleen op basis van vrijwilligheid! Ben benieuwd hoe je tegen het voorstel aankijkt. En laat maar weten of we elkaar vrijdag kunnen spreken.

Groet,

Rudy

Van: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>Verzonden: maandag 27 november 2023 14:11Aan: Zijp, Rudy van <r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl>Onderwerp: RE: bedrijfsarts?

Hoi Rudy,

Ja, ik voel me fysiek nog beter dan toen bij LNV, mentaal voel ik me ook sterk.

Overal verstoten en weg gestuurd worden is niet makkelijk, ik word er ook sterker van zullen we maar zeggen.  Na die verkiezingen kreeg ik (weer) een woede bui, als ik er zo elke dag 1 heb, dan solliciteer ik naar een snelle hartaanval, dus misschien is die “isolatie” ook wel goed voor me. Maar ik mis het contact met Jos, Herman, heel ATR, zo’n gezellige, prettige, stimulerende omgeving heb ik binnen 6 tot 9 maanden wel weer nodig, dus gaat deze week in ieder geval 1 sollicitatiebrief de deur uit en misschien 4 als ik de juiste vacatures vind. Ook het wiet en psy truffel gebruik beperk ik de afgelopen 2 dagen tot een minimum (niet gebruikt), maar afwisseling daarin (de ene dag een beetje, de andere dag niet) is nu het beste voor me.

Als ik naar sollicitatiegesprekken ga en als ik weer een baan vind, dan gebruik ik niet wanneer ik werk. Ook was ik zaterdag bij een bijeenkomst waar er appartementen gebouwd worden voor mensen met mentale problemen (bij de Varia kunstexpositie, zeer de moeite waard, de schitterendste kunst gratis te bekijken in Loosduinen, ik denk dat onder andere Arvid, Sjors en Isabel(le) van ATR het ook prachtig vinden, maar daarvoor ken ik ze niet genoeg) en vond dat een leuk contact en daarvoor zou ik ook willen werken, helpen bij vergunningverlening en mogelijk het helpen van mensen die problemen hebben (maar niet teveel, ik moet ook nog genoeg zelf verwerken, toch nog, ondanks die mentale kracht waar ik het in het begin over had). Maar zoiets als baan of werk lijkt me ook top (wel wil ik dan ABP pensioen !)

Een afspraak is prima, liefst op vrijdag, maar dat maakt me eigenlijk ook niet uit. Groet,   Menno

Van: Zijp, Rudy van <r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl>Verzonden: maandag 27 november 2023 13:25Aan: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>; menno van veenendaal <menno.vanveenendaal@hotmail.com>Onderwerp: bedrijfsarts?

Hoi Menno,

Dank voor je bericht, goed dat je me zo op de hoogte houdt van ontwikkelingen.

Ik heb vandaag bedrijfsarts Nannette Roest gesproken. Ik begrijp van haar dat jullie elkaar al kennen uit jouw LNV-tijd. Zij vroeg zich af of de situatie nu wezenlijk anders is met betrekking tot jouw gezondheid dan destijds. Zij vermoedt van niet, zodat zij geen reden zag om de afspraak met jou eerder dan op 22 januari 2024 te plannen. Voor Nannette is van belang om te weten of jij het gesprek met haar nuttig en nodig vindt. Zo niet, dan gaat zij er van uit dat je gezond bent tenzij je aangeeft dat niet te zijn. Jij hebt eerder in mijn richting aangegeven dat jij je goed voelt en dat er voor jou geen reden is om naar de bedrijfsarts te gaan (anders dan dat ik dat graag wil). Is dat nog steeds zo? Als dat zo is, dan gaan we niet op het gesprek met de bedrijfsarts wachten en wil ik graag snel heel concrete afspraken maken over hoe verder in de komende maanden. Laat maar weten.

Verder succes met het schrijven van de brieven.

Groet,

Rudy

Van: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>Verzonden: vrijdag 24 november 2023 19:39Aan: Zijp, Rudy van <r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl>Onderwerp: helaas deze vrijdag niet gelukt, 2 sollicitatiebrieven

Hoi Rudy,

Deze vrijdag is het me nog niet gelukt om 2 sollicitatiebrieven op te stellen, zoals ik me eerst voorgenomen had. Komende week ga ik dat gegarandeerd doen, een afspraak die ik niet wil breken, ook voor mezelf niet.

Met vriendelijke groet en ik hoop dat het afscheid van Herman Schippers mooi was, net zo mooi als van Wilma Speller, ik zal hem nog een mail sturen (in de hoop dat hij deze nog leest), of een app     Menno

Hieronder is Eline Hoogeveen mijn (geen bezit) 22 jarige dochter, op 12 november 22 jaar geworden

Van: Veenendaal, Menno vanVerzonden: zondag 12 november 2023 13:41Aan: 'Eline Hoogeveen' eline.hoogeveen@hotmail.comOnderwerp: RE: eindejaarsfeest en aanwezigheid daar

Ja, gekko, wat maakt dat nou uit en je wilt niet zien hoe geïsoleerd, verbannen en verstoten ik overal word vanwege licht anders gedrag, dat is hier zo ontzettend fout aan (terwijl ik bovendien nu 80% en meer zeker weet dat op het blog de waarheid staat, hoe fout die vvd, het cda en nog grotere krengen bidet baudet en joost eerdmans onder andere zijn, baudet 90% verrot, verrotter verrotst, eerdmans 80% verrot net zoals bij die smerige stinkerds van de vvd.

En dat ik na de (soms zware) teleurstelling van de sport city new babylon weer weg gestuurd te worden, daarna bij 3 yoga-sport clubs weg gestuurd, bij 1 mocht ik zelfs niet een proefles mee doen, en nu op “mijn” werk, terwijl ik daar goed werk deed en volgens mij door de meerderheid gewaardeerd werd vanwege mijn werk en anders zijn en doen, zonder anderen te hinderen, toch even die zwaarste teleurstelling, plus die totaal verrotte verwaande dooien bij LNV, me daarna vaak nog beter en prettiger en gelukkiger voel (met toch ook verdriet vanwege het verbannen worden).

Maar het lijkt wel of jij daar compleet blind of gevoelloos voor bent, leef je eens in, alsof het jou als menno zou gebeuren, ik ben god verdomme ook maar een mens, hein, wim, ernst (en lucas en nico, maar die zag ik toch al nooit) en astrid hebben me in de steek gelaten en willen geen contact meer, terwijl ik juist super aardig en wel meer bijzonder ben en van een 6,0 als mens naar een 7,9 ben gegaan word ik overal verstoten en verbannen, dat zou voor elk mens vreemd en onbegrijpelijk zijn, lijden ….. en er kracht door krijgen, ik kan toch wel heel veel hebben, ik kan wel bescheiden blijven en dat ben ik ook, er staan op dat blog geniale dingen en heel bijzondere humor tussen iets teveel foto’s en rommel en ijdelheid.   

Van: Eline Hoogeveen <eline.hoogeveen@hotmail.com>Verzonden: zondag 12 november 2023 09:24Aan: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>Onderwerp: Re: eindejaarsfeest en aanwezigheid daar

Denk dat je eerder niet mag komen door wat je stuurt over je truffel gebruik en dansen hoor gekko

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Op 10 nov. 2023 om 11:03 heeft Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl> het volgende geschreven:

Ahoi,

Blijf het triest vinden dat vanwege wat anders zijn (altijd vriendelijk, nooit boos of kwaad, soms complimenteus), maar “ze” vinden een bepaalde waarheid op een blog lezen eng, dat ik daardoor overal verbannen en verstoten en weg gestuurd word.

Doet nog steeds pijn, maar na de gevangenis, ontslag en zo en de relatieve grote luxe waarin ik leef (en heel veel ervaring doe ik op en ik stap tegenwoordig op beveiligers en bedrijfsleidster(s) af als ze weer beginnen te zeuren en te janken over niks) kan ik heel veel hebben en stelt dit allemaal niet zoveel voor.

Groet !

Van: Veenendaal, Menno vanVerzonden: vrijdag 10 november 2023 12:00Aan: Zijp, Rudy van <r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl>Onderwerp: RE: eindejaarsfeest en aanwezigheid daar

Hoi Rudy,

Goed, dan ben ik daar ook niet bij, jammer voor me, verder gaat het goed. Goede vakantie groet !

Menno

Van: Zijp, Rudy van <r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl>Verzonden: donderdag 9 november 2023 16:02Aan: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>Onderwerp: Re: eindejaarsfeest en aanwezigheid daar

Hoi Menno,

Dat lijkt me niet zo’n goed idee want er zullen waarschijnlijk ook ATR-ers komen. 

Groet,

Rudy

Op 9 nov. 2023 om 13:36 heeft Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl> het volgende geschreven:



Hoi Rudy,

Zou wel graag naar dit eindejaarsfeest toe willen. Akkoord voor jou ?  Als ik die dag truffels en of wiet gebruik, dan zal ik me net zo gedragen als toen ik dansend door de hoftoren ging. Dus als jij zegt, akkoord, maar dan zonder wiet en zonder truffels, dan vind ik dat prima (en dan gedraag ik me inderdaad wel “normaal”, maar wel een beetje anders, qua kleding en dansen, zonder dat er een echte klacht over me zal binnen komen, hoewel dat nooit 100% zeker is, jana zwetsloot blijft voor mij een onbegrijpelijk iets, als jij Jana zou tegen komen, dan zou je waarschijnlijk hetzelfde denken (1.86 meter en cat (chicken) walk model, of misschien daarom ?).

Hartelijke groet, het gaat goed, zit wel in mijn vakantie aan 1 gram wiet en 2 gram psytruffels per dag (en daarom ben ik volgens mij ook zo in topvorm, excuses voor deze zelfverheerlijking)

Beste B&I-ers,

 

Het einde van het jaar komt in zicht, en dat betekent dat het weer tijd is voor het Eindejaarsfeest!

 

We verklappen nog niet de hele avond, dit jaar hebben we namelijk iets extra tofs, maar dit is het globale programma:

 

17:00 – 18:30 uur:                                         Ontvangst in het park met welkomstdrankje

18:30 – 20:00 uur                                           Buffet

20.00 – 22:00 uur                                           Feest

 

Praktische informatie over de avond

  1. Datum: 19 december 2023
  2. Locatie: Madurodam

Deze locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Station Den Haag Centraal of Stations Hollands Spoor pak je tram 9 richting ‘Scheveningen Noord’ of bus 22 richting ‘Den Haag Duindorp’. Je stapt uit bij de halte ‘Madurodam’. Kom je met de auto; je kan de auto gratis parkeren op het parkeerterrein van Madurodam.

-----Oorspronkelijk bericht-----Van: Veenendaal, Menno vanVerzonden: dinsdag 7 november 2023 10:56Aan: Zijp, Rudy van r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl; 'Roest, N.P. (Nannette)' n.p.roest@minezk.nlOnderwerp: RE:

Goedemorgen Rudy en Nanette,

Nee, nog niet gedaan, ik was 30 oktober met vakantie gegaan en toen kreeg ik dus te horen dat ik niet meer terug kon komen en contact op kon nemen met de bedrijfsarts. Ik had en heb voor mijn gevoel vakantie (maar het wordt dus een langere solliciteer en bezin vakantie).

Verwacht en hoop binnen 6-12 maanden een andere passende baan te vinden en daarvoor ga ik wekelijks twee brieven schrijven, ik loop wel het "risico" dat ik bekend sta als verschrijver en dat ik daardoor moeilijker aangenomen word.

Ben in mijn, deze, vakantie druk bezig met los laten, nog even verwerken dat zo vaak de afgelopen 5 jaar de bodem onder mijn voeten weg valt, zoals een sport club stuurt die me weg stuurt, onterecht in de gevangenis voor 9 maanden, daarmee samen hangend onterecht ontslag en dan zegt ex vriend Wim van de Raad van State, 1 van de 4 vrienden die me in de steek gelaten heeft, dat ik het over mezelf afgeroepen heb en dat is ten dele zo en ook uit een soort noodzaak gevoel maar dat maakt het extra moeilijk en zwaar. Vertrouwde omgeving waar ik me prettig en vrij voel, hup, verbannen.

Toch voel en zie ik een stijgende lijn bij mezelf sinds 2021 qua kracht en vorm en ik meen zelfs meer te doorzien en te voelen, maar dat wordt ook geforceerd door zeer intens danser gedrag, om alle ellende dansend eruit te krijgen.

Wie danst, houdt de dood op een afstand.

Nanette, kan ik op deze manier een afspraak met je maken ?  Vanaf 14 november kan ik altijd doordeweeks.

Met vriendelijke groeten,    Menno, 06-29674203

-----Oorspronkelijk bericht-----

Van: Zijp, Rudy van <r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl>

Verzonden: dinsdag 7 november 2023 08:18

Aan: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>; menno van veenendaal <menno.vanveenendaal@hotmail.com>

Onderwerp:

Goedemorgen Menno,

Ik vroeg me af of het gisteren nog gelukt is om een afspraak met de bedrijfsarts te maken. Verder moeten we het na mijn vakantie (9-17 november) maar eens hebben over het vervolg.

Groet,

Rudy

Van: Veenendaal, Menno vanVerzonden: donderdag 2 november 2023 16:35Aan: Zijp, Rudy van <r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl>Onderwerp: FW: Antw: Veel dank voor de mooie tijd bij ATR en hopelijk tot ziens

Wel weer stomverbaasd dat alleen Peter reageert. Dit was mijn laatste mail vandaag, het gaat goed, geen zorgen, hoewel ik zo wel buiten ga wandelen :^)   TIJD VAN DE HEFTIGSTE STORM, windkracht 8/9  (net aangevuld door mij, in de andere e-mail hierboven en hieronder heb ik niets veranderd)

Van: Veenendaal, Menno vanVerzonden: donderdag 2 november 2023 14:12Aan: Sevat, Peter <P.Sevat@atr-regeldruk.nl>Onderwerp: RE: Antw: Veel dank voor de mooie tijd bij ATR en hopelijk tot ziens

Hoi Peter,

Veel dank en zoals eerder ben ik het 98% eens met wat je zegt en inderdaad zijn ngo’s tot dusverre voor mij onmogelijk gebleken om daarbij te komen (tussen 1989 en 2010 vaak genoeg geprobeerd, zonder succes, nu misschien 2 sollicitatie brieven sturen).

Je bent de eerste die mij antwoordt en ook daarvoor dank, heb soms toch echt steun nodig (gelukkig gaf Rudy die mij gisteren).

Ik kom na 20 november nog een keer op vrijdag mijn bureaustoel op halen en ik geloof dat ik nu het liefste bij OCenW zou willen werken, “ze” wilden mij toen hebben bij het nationale groeifonds in 2022, maar toen moest ik elke week naar maastricht, amsterdam en nijmegen reizen, zo’n baan zonder het reizen zou ik graag willen, of iets soortgelijks.

Hartelijke groet,   Menno

Van: Sevat, Peter <P.Sevat@atr-regeldruk.nl>Verzonden: donderdag 2 november 2023 14:03Aan: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>Onderwerp: Antw: Veel dank voor de mooie tijd bij ATR en hopelijk tot ziens

Hallo Menno,

Jammer dat je weg gaat. Ze kunnen veel van je zeggen, maar niet dat je een saaie ambtenaar bent. We hebben maar kort samengewerkt, maar in die periode kwam je op mij over als een impulsieve maar prettige collega. 

Ik wens je natuurlijk veel succes met het vinden van een nieuwe baan. In dat verband lijkt het mij een goed idee om een organisatie te zoeken waar het risico klein is dat sommige vrouwelijke collega’s zich aan jou zouden storen, wat kennelijk bij ons is gebeurd. 

Ik zou ook niet al mijn pijlen richten op NGO’s als nieuwe werkgever, want mijn ervaring is dat het erg moeilijk is om daar binnen te komen.

Anyway, het gaat je goed en misschien nog eens tot ziens in de toekomst.

Groeten, Peter 


Van: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>Datum: 2 november 2023 om 12:44:44 CETAan: Kantoor <kantoor@atr-regeldruk.nl>Onderwerp: Veel dank voor de mooie tijd bij ATR en hopelijk tot ziens

Goedemiddag,

Gisteren had ik een goed gesprek met Rudy en graag wil ik excuses aanbieden voor veroorzaakte onrust. Vijfmaal ben ik afspraken met Rudy niet na gekomen. Dat is al niet goed en tweemaal ben ik daarbij over grenzen gegaan die niet bij mij passen en niet bij een ambtenaar; ik heb met mijn iPhone filmpjes gemaakt van een overleg op de gang, had ik nooit mogen doen, en ik heb ten onrechte een aardige en vriendelijke collega beschuldigd en beledigd. Ook heb ik daarmee dus onrust veroorzaakt en al dat gedoe kost Rudy en ATR (veel) tijd.

Rudy heeft zeer schappelijk voorgesteld dat ik vanuit huis een andere baan ga zoeken. Ik vind het extra spijtig omdat de afgelopen 6 maanden tot de leukste horen van ruim 30 jaar werken (33+), ook dankzij de intelligente, vriendelijke en behulpzame collega’s bij ATR. Ik voelde me te vrij en gelukkig bij ATR en daardoor vertoonde ik dergelijk gedrag. Door het bovenstaande (en ook nog wat andere zaken waarover ik me niet schuldig voel, maar het is toch weer een extra belasting voor Rudy en Jos) kan ik niet meer bij ATR werken.

Heel veel dank, ik heb van iedereen geleerd en hopelijk tot ziens, ik ga toch weer bij de overheid solliciteren omdat ik nog steeds hoop dat daar de belangrijke veranderingen vandaan kunnen komen, maar misschien ook bij semi-overheid (tussen overheid en bedrijven in die het goede willen realiseren) en wellicht organisaties als amnesty international of greenpeace (ik moet ook aan mijn pensioen denken).

Met vriendelijke groeten,         Menno

M.C (Menno) van Veenendaal

ex Senior beleidsadviseur / Senior Policy Advisor

 

<image001.png>

+31 (0) 70 - 310 86 72

+31 (0) 6 – 29 67 42 03

m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl

Rijnstraat 50  | 2515 XP  Den Haag |

Postbus (PO Box) 16228 |2500 BE  The Hague |

www.atr-regeldruk.nl

 

Van: Roest, N.P. (Nannette) <n.p.roest@minezk.nl>Verzonden: donderdag 2 november 2023 16:50Aan: Zijp, Rudy van <r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl>; menno van veenendaal <menno.vanveenendaal@hotmail.com>; Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>Onderwerp: RE: contact bedrijfsarts

Beste Menno,

 

Voor het maken/wijzigen van afspraken graag contact opnemen met; O&P Rijk | Bedrijfszorg Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Postbus 20011 | 2500 EA | Den Haag

T 070-7000587 (bereikbaar van 8.30-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur) Mail; Bedrijfsgeneeskundigezorgvelo@rijksoverheid.nl

 

 

Met Vriendelijke groet,

 

 

Nannette Roest, bedrijfsarts.

BIG 79044333301

 

Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

 

Spreekkamer; Bezuidenhoutseweg 73, A Zuid Hal 5e verdieping.

 

Organisatie & Personeel Rijk | BedrijfszorgMinisterie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Wilhelmina van Pruisenweg 52 | 2595 AN | Den HaagPostbus 20011 | 2500 EA | Den Haag

Home | OP Rijk

 

Samenwerken aan kwaliteit; laat hier weten of je tevreden bent over onze dienstverlening.

 

Van: Zijp, Rudy van <r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl>Verzonden: donderdag 2 november 2023 16:27Aan: menno van veenendaal <menno.vanveenendaal@hotmail.com>; Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>CC: Roest, N.P. (Nannette) <n.p.roest@minezk.nl>Onderwerp: contact bedrijfsarts

Beste Menno,

Ik heb contact gehad met Nannette Roest, de bedrijfsarts. Ze heeft aangegeven dat je haar kan benaderen voor het maken van een afspraak voor een gesprek. Ik heb haar mailadres in de cc gezet. Verzoek aan jou is om dit z.s.m. (maandag) te doen.

Groet,

Rudy

Met vriendelijke groet,

 

 

R.W. (Rudy) van Zijp

Director / secretaris

<image002.png>

 

+31 (0) 70 - 310 86 66

r.w.vanzijp@atr-regeldruk.nl

Rijnstraat 50  | 2515 XP  Den Haag |

Postbus (PO Box) 16228 |2500 BE  The Hague |

www.atr-regeldruk.nl

 

Van: Veenendaal, Menno vanVerzonden: donderdag 15 juni 2023 17:14Aan: 'd.j.dekker@minlnv.nl' d.j.dekker@minlnv.nl; 'a.mazolla@minlnv.nl' a.mazolla@minlnv.nl; 'n.debruijn@minlnv.nl' n.debruijn@minlnv.nl; 'erikjan.kempen@rijksoverheid.nl' erikjan.kempen@rijksoverheid.nl; 'm.c.beens@minlnv.nl' m.c.beens@minlnv.nl; 'd.l.m.slangen@minlnv.nl' d.l.m.slangen@minlnv.nl; 'vries.kool@minbzk.nl' vries.kool@minbzk.nl; 'nicolaas.bel@ec.europa.eu' nicolaas.bel@ec.europa.eu; 'c.d.j.vanestrik@minezk.nl' c.d.j.vanestrik@minezk.nl; 'eline.hoogeveen@hotmail.com' eline.hoogeveen@hotmail.com; 'anke.sieverink@minbzk.nl' anke.sieverink@minbzk.nl; 'j.g.zwetsloot@minezk.nl' j.g.zwetsloot@minezk.nl; 's.h.m.spieksma@minlnv.nl' s.h.m.spieksma@minlnv.nl; 's.l.e.munninghoff@minlnv.nl' s.l.e.munninghoff@minlnv.nl; 'w.vanhardeveld@raadvanstate.nl' w.vanhardeveld@raadvanstate.nl; 'h.stobbel@planet.nl' h.stobbel@planet.nl; 'ap.dijkstra@mindef.nl' ap.dijkstra@mindef.nl; 'rplanje@minszw.nl' rplanje@minszw.nl; 'a.vanderburg@minezk.nl' a.vanderburg@minezk.nl; 'm.vermolen@minezk.nl' m.vermolen@minezk.nl; 'secretariaatdgnv@minez.nl' secretariaatdgnv@minez.nl; 'secretariaatdgnv@minezk.nl' secretariaatdgnv@minezk.nlOnderwerp: FW: Landbouwakkoord en volvo auto-schip

Goede middag,

Ter informatie, probeer mee te werken aan de (60-80 er jaren) verbeelding aan de macht, sorry als het als een egotrip over komt, het is juist door samenwerking tot stand gekomen.. en het is dus ook enigszins gênant, ik weet niet zeker of het allemaal klopt.

Vriendelijke en hartelijke groet, Menno

Van: Veenendaal, Menno vanVerzonden: woensdag 14 juni 2023 17:27Aan: 'marije.beens@rijksoverheid.nl' <marije.beens@rijksoverheid.nl>; 'diederik.samsom@ec.europa.eu' <diederik.samsom@ec.europa.eu>; 'comm-nl-den-haag@ec.europa.eu' <comm-nl-den-haag@ec.europa.eu>; 'ernst.ferdinandusse@ec.europa.eu' <ernst.ferdinandusse@ec.europa.eu>; 'nico.bel@ec.europa.eu' <nico.bel@ec.europa.eu>Onderwerp: Landbouwakkoord en volvo auto-schip

Goede middag,

Hieronder ideeën voor het landbouwakkoord in Nederland en een zichzelf bewegend(e) volvo auto~schip enzovoorts.

Met vriendelijke groeten,  Menno Verschrijver

Ha Menno,

Eens, en jazeker.

Een verglijkbare vraag heb ik eens aan een hoogleraar gesteld op een bijeenkomst over de platformeconomie. (Vergelijkbare situatie).

Zijn antwoord was dat we dat aanpakken als de politiek dat wil.

Dus als de kiezers zich realiseren dat ze te veel betalen en te weinig keuzes hebben.

Ongeveer 180° tegen BBB in of zoiets. Zo ver is het nog niet. Maar dat kan nog komen.

Vriendelijke groet,

Herman

Van: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>Verzonden: dinsdag 6 juni 2023 09:10Aan: Herman Onderwerp: RE: 5 bedrijven die de landbouw bepalen/reguleren

Hoi Herman,

Veel dank, erg interessant, er moet toch een manier zijn om eventueel langs ACM om, want die zien te juridisch (autistisch en daar heb ik ook wat van, daarom herken ik dat bij ACM) de markt en gaan meteen met boetes zwaaien zonder duidelijk doel wat ze willen bereiken, die oligopsonie te “doorbreken” of, veel beter, samen te werken en te wijzen op wederzijdse voordelen en een gezonder milieu en een betere natuur.

Nogmaals veel dank, tot ziens, met vriendelijke groet,   Menno

Van: Schippers, Herman Verzonden: dinsdag 6 juni 2023 08:39Aan: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>Onderwerp: RE: 5 bedrijven die de landbouw bepalen/reguleren

Dag Menno,

Bij het onderzoekje naar de bio-certificaten viel op hoe weinig bedrijven in de keten concurreren.

Voor zover ik weet is het in de hele landbouwsector zo dat bedrijven tussen primaire producent en uiteindelijke consument veelal een oligopsonie vormen.

Daar gaan wij niet over, daar gaat de ACM over.

De ACM grijpt niet in bij een oligopolie en nog minder bij een oligopsonie (beperkt aantal bedrijven dat inkoopt).

En voor zover ik weet nog nooit bij een combinatie van oligopolie en oligopsonie.

Maar wel bij misbruik van die aanmerkelijke marktmacht, dan grijpen ze soms in.

Bijvoorbeeld bij de eierhandel en ooit bij de zilveruitjes.

https://fd.nl/economie-politiek/1324884/kartelpolitie-valt-binnen-bij-handelaren-in-landbouwproducten-iff3cag5qqVr

Wat opvalt bij dit onderwerp is dat de namen van die bedrijven vaak onbekend zijn.

Een paar kennen we wel bij naam: Vion, Agrifirm, en van Drie, en uiteraard wereldspelers als Monsanto en Cargill.

https://www.foodlog.nl/artikel/mondiale-agrogiganten-nekken-de-boer-door-gebrek-aan-concurrentie/

In bijgaand rapport noemen ze het probleem wel (p22-23), maar beschrijven ze het niet.

Dus ik moet je de vraag schuldig blijven.

Vriendelijke groet,

Herman

Van: Veenendaal, Menno van <m.vanveenendaal@atr-regeldruk.nl>Verzonden: maandag 5 juni 2023 15:56Aan: Schippers, Herman Onderwerp: 5 bedrijven die de landbouw bepalen/reguleren

Beste Herman,

Tijdens het vorige stafoverleg op donderdag zei jij dat 5 bedrijven de landbouw reguleren/bepalen. Welke 5 bedrijven zijn dat ? Uit nieuwsgierigheid vraag ik dit en of jij weet of er een manier zou zijn om deze “hegemonie” te doorbreken, of, meer eenvoudig, om ze mee te krijgen naar ecologisch en diervriendelijk verantwoord werken (de meeste boeren willen wel, maar zijn gebonden aan alle regels van de overheden, afnemers en leveranciers, of de 5 grote bedrijven die jij noemde) en het halveren van de veestapel (varkens en koeien).

Met vriendelijke groet,   Menno (06-29674203)

@@

Hoi Jos,

 Hierbij een eerste concept, het is zevenmijls laarzen werk geworden en mogelijk schokkend bij eerste lezing; toch zou het mooi zijn als we hier naartoe zouden kunnen werken en alle partijen hierin mee krijgen. Wie niet waagt, lukt nooit iets, zo’n soort gedachte zit achter dit wat haastig opgestelde concept document/concept mail.

 Hartelijke groet,  tot later,   Menno

Concept verbeter wetsvoorstel stikstofoxiden~methaan~ammoniak reductie in de land- en tuin bouw en uitvoering van het bijgevoegde summiere landbouwakkoord (zie hieronder)

Dit wetsvoorstel versnelt de wettelijke stikstofdoelstelling (omgevingswaarde) van 2035 naar 2030 met de toevoeging aan de wet van twee ijkmomenten in 2025 en 2028, via een aanpak voor de directe reductie van de uitstoot en een aanpak voor een blijvende dalende lijn.

Er zijn 65.000 land- en tuinbouwbedrijven in Nederland met 3000-5000 piekbelasters (voornamelijk varkenshouderijen en rundvee-bedrijven). Het wordt aan de 65.000 land- en tuinbouwbedrijven over gelaten (in het bijzonder de 3000-5000 piek belasters) om 50-70% stikstofoxiden/methaan/ammoniak reductie te bewerkstelligen, bij voorkeur via een subsidie-aanvraag-vergunningen stelsel, met als voorwaarde ecologisch en diervriendelijk werken en het gesubsidieerd halveren van het aantal varkens en koeien in Nederland op natuurlijke wijze (minder geboren jongvee en biggetjes, natuurlijk verloop).

Deze nieuwe en enige subsidie-vergunning-regeling met alle Nederlandse, Europese en transitiefonds gelden/fondsen moet hiervoor zorgen: ecologisch en diervriendelijk werken, alle agrarische bedrijven werken binnen 5 jaar volgens het 3 sterren beter leven keurmerk en de veestapel (koeien en varkens) wordt gesubsidieerd gehalveerd. De uitvoering wordt over gelaten aan de agrariërs zelf met hulp, steun, toezicht en handhaving van de provincies (en waar nodig gemeenten, waterschappen, leveranciers en afnemers) en de rijksoverheid volgens een gezamenlijk opgesteld eenvoudig plan, een landbouwakkoord op 1 a 4, waarbij bovengenoemde transitie wordt uitgevoerd (bijvoorbeeld via een praktijkgerichte AMvB).  

 

Artikel 1

Via 1 algemene subsidie aanvraag per 2024 worden alle Nederlandse, Europese en transitie gelden/fondsen voor de landbouw op eerlijke en rechtvaardige wijze verdeeld om ecologisch en diervriendelijk verantwoord werken bij het agrarische bedrijfsleven volgens het drie sterren beter leven keurmerk te stimuleren. Dit drie sterren beter leven keurmerk voor dieren is per 2028 verplicht. In 2025 wordt via een gezamenlijk opgesteld plan (overheid en agrarische bedrijven) in eenvoudige begrijpelijke taal in maximaal 8 a4 op praktische wijze het boven- en ondergenoemde beschreven: voor natuurbehoud gesubsidieerd ecologisch en diervriendelijk werken stimuleren en het (ook gesubsidieerd) via natuurlijk verloop halveren van het aantal varkens en koeien in Nederland.

Artikel 2

Om de stikstofoxides (NOx), methaan, ammoniak- en koolstofdioxide(CO2)-klimaat-crisis zo spoedig mogelijk te bezweren is bij de goedkeuring van bovengenoemde subsidievergunning aanvragen de uitgebreide openbare voorbereidingsprocedure voor Wabo, Wnb en overige vergunningen voor de agrarische bedrijven niet van toepassing. De oude wetten en regelingen blijven van kracht, deze regeling is voor vernieuwing, de natuur en NOx, NH3 en methaan reductie. Binnen zes weken stellen het agrarische bedrijf en het bevoegd gezag (niet tegenover elkaar staan maar samenwerking) een intentie-overeenkomst hiertoe op in maximaal 4 a4 (ecologisch en diervriendelijk werken en halveren van de veestapel). Deze wet treedt in werking vanaf 1 januari 2024 (zoals geschreven blijven voor het overige de bestaande voorschriften en vergunningen van kracht; deze subsidievergunningverlening regeling moet zorgen voor een vernieuwd versneld elan waaraan agrarische bedrijven, banken, afnemers, leveranciers en bevoegd gezag, meestal de provincies, ondersteund door gemeenten, waterschappen en LNV, gezamenlijk werken.

Artikel 3

Uitwerking vindt plaats via nader te stellen regels in een Algemene Maatregel van Bestuur natuurbehoud en versnelling subsidievergunningverlening voor de agrariërs voor NOx, NH3 en Methaan reductie, voor ecologisch en diervriendelijk werken en voor het halveren van het aantal koeien en varkens in nederland, waarbij de overgebleven varkens en koeien volgens het drie sterren beter leven keurmerk gehouden worden.   

Bijlage toelichting

In maximaal 4 A4 een realistisch werkbaar landbouwakkoord, dat opgesteld is door boeren (agrariërs) voor boeren (agrariërs), gericht op ecologisch verantwoord duurzaam boeren~werken met drie sterren beter leven keurmerk (voor (alle) dieren als o.a. kippen, varkens, koeien, kalkoenen), ook gericht op de reductie van de ammoniak-stikstofoxiden- en methaan-uitstoot en dat uit gaat van het beschikbare budget van Nederland en de Europese Unie en andere fondsen/gelden (het transitiefonds onder andere). 

Voor het ecologisch en diermenselijk verantwoord werken, zoals het halveren van de koeien en varkens veestapel en eventueel meer productie van  kippenvlees en eieren. 

Kippen schijnen van 1 kilo voer ook bijna 1 kilo aan te komen, waar koeien reusachtige hoeveelheden voer nodig hebben voor vlees voor de mensen, denk ook aan het kappen van de (regen)wouden voor veevoer voor koeien voor de hamburgers van mac donalds en dat de uitstoot van 1 koe qua milieu vergelijkbaar is met 1 auto die 15.000 kilometer rijdt (schadelijkheid voor de leefomgeving), waar kippen geen uitstoot van betekenis hebben.  

En veel erger, ons drinkwater !  Als dat teveel aan fosfaten en andere (eventueel) schadelijke stoffen (kunstmest ?) in ons drinkwater gaat komen, dan is dat niet goed, als eufemisme. 

Dus het gaat om productie met een goed 3 sterren beter leven keurmerk voor de dieren. Varkens(vlees) en koeien(vlees) stapel aan de boer betaald halveren en ook voor de overgebleven dieren drie sterren beter leven keurmerk. Ecologisch dier- en mensvriendelijk gehouden koeien voor de zuivel en de productie van havermelk bevorderen. Gestimuleerd door het financiële budget van de Europese unie en Nederland.   

De boeren bepalen met bovenstaande opzet.

Volgens Herman Schippers komt het door vooral 5 bedrijven die de markt in handen hebben en voorlopig tegen werken.

1 januari 2024 treedt de omgevingswet in werking; is het verstandig om dit via de omgevingswet die voor de nodige problemen zal gaan zorgen te regelen ?  (zie ook de eenvoudige bestaande subsidieregelingen, die vaak binnen 4 weken goedgekeurd worden bij weinig regeldruk, als de Nederlandse en Europese landbouwgelden/fondsen en het transitiefonds voor het bovenstaande aangewend worden, dan is het veel beter via financiële positieve prikkels te regelen die gecontroleerd zullen worden door onder andere provincie en RVO, dan weer met die vergunningen santenkraam te werken, waarover cynisch maar wel terecht werd opgemerkt dat het vooral wit papier zwart maken is. Veel beter is het om die vele werkuren te steken in een goed werkend subsidie~vergunning systeem met toezicht en handhaving daarop (dat alles goed ecologisch en diervriendelijk verantwoord uitgevoerd wordt plus de halvering van de veestapel eerlijk en betrouwbaar inzichtelijk maken). 

Zou de NEa (Nederlandse Emissie autoriteit) systematiek voor de 600 grootste CO2 uitstoters misschien ook voor de landbouw, de 3000-5000 piek belasters (en anderen) kunnen werken ? Elk jaar 10% minder emissierechten (via die subsidievergunning) en een plafond dat jaarlijks met 10%  verlaagd wordt. 

Een alternatieve aanpak dus waarbij het vooral aan de 3000-5000 piekbelasters wordt over gelaten om 50-70% stikstofoxiden/methaan/ammoniak reductie te bewerkstelligen, het liefst via een “subsidievergunning” onder voorwaarden van ecologisch en diervriendelijk werken en het halveren van het aantal koeien en varkens, zoveel mogelijk via natuurlijk verloop. 

  •  

Wat te doen met het mestoverschot, bespreken met top bedrijf Yara kunstmest in Zeeland .... met een energiezuinig van 108 windturbines en zonnepanelen voorzien volvo auto schip (zie verderop op dit blog) het mest overschot naar de rand van de woestijn verschepen ? Oppassen met dit soort dingen (o.a. nijlbaarzen, ook door nederlanders uitgezet in de nijl voor voedsel, de hele ecologie van de Nijl verstoord, de tabaks, olie, kolen en gas industrie als gruwelijke voorbeelden en/met de roofbouw op het (braziliaanse) oerwoud en het verzieken van de oceanen met plastic). Ramp verhaal vind ik ook het klimaat beïnvloeden door zaken in de atmosfeer te verspreiden .

Het plaatsen van implantaten (plastic borsten) wordt verboden, behalve voor vrouwen die borstkanker hebben gehad. Als je o,4 gram wiet of hash kush door je eten doet (bakken of zo met zonnebloemolie innemen bijvoorbeeld), dan krijg je geen borstkanker. Tabak wordt verboden, als je 1 tot 2 gram door je eten mee bakt, dan weet je waarom, je wordt er doodziek en misselijk van (ik was er 2 dagen doodziek van). Van wiet word je gezonder, maar maximaal 1 gram door je eten per dag (van 2-5 gram werd ik toch wel licht gek). 

 

Bloemenkweek moet verboden worden, smerige bestrijdingsmiddelen en ze zijn nergens goed voor (de tulpenvelden als traditie mag blijven bestaan en op heeeel heel kleine schaal bloemenkweek voor de romantische vrouwen en mannen, zo gaf ik krrrreng ines kutkots een rode en witte roos, i should have known better). Yara kuntsmest KUNSTMEST zorgt voor de beste mest om gezonde zaken zoals cherry tomaten, spinazie, haver (melk), paprika's, komkommers, meloenen, ananas, kiwi’s, bananen, sinaasappels, mango’s, paddestoelen, truffels en wiet, het gezondste van het gezondste, te kweken, YARA kunstmest MOET dus blijven. 

Lelietelers zijn het meest vervuilend, die ondernemer in de buurt van Meppel, Drenthe, moet de kans krijgen zijn onderneming om te bouwen naar cherry tomaten of iets dergelijks, dat is echt ernstig daar, omwonenden worden nu vergiftigd, ze krijgen er bewezen ALS , Alzheimer en Parkinson van, het gemeente- en provinciebestuur doet niets, ook de omgevingsdienst niet, ze laten dat aan de rechter over om het einde lijk te verbieden. 🙀🙀 Uitstekende uitspraak van de rechter: “gezondheid mensen is belangrijker dan winstgevendheid lelietelers.” LTO van sjaak van der tak, gore zak, is verbijsterd “lelietelers houden zich toch aan alle regels !” 57 gezondheid schadende pesticiden of bestrijdingsmiddelen, in wat voor wereld leeft LTO, in wat voor wereld leeft de VVD met olie-, plastic-, kolen- en gas-vervuiling-winning.

 

Zo zit ook Rutte erin, het mammon bedrijfsleven bepaalt teveel, doorgeslagen markt denken en de twee moeilijkste dossiers nog moeilijker maken (plus gezondheidszorg en energie en stikstof enzovoorts), vluchtelingen en betaald rijden, auto's met een staartvleugel met 10-18 windturbines en zonnepanelen, auto volvo, de auto beweegt vanzelf en schip dito met een sterretje, 108 windturbines en zonnepanelen en het schip kan zichzelf voort bewegen zonder dat veel extra energie nodig is, met eventueel de laatste resten olie, want vanaf 2025 wordt er geen olie, kolen of gas meer gewonnen (iig niet door de Europese unie). Nu volkspartij voor vrijheid en democratie waar maken en niet verrotte verstarde doodzieken zoals edith kreng schippers. Het kreng van de dood van de tabakslobby en de gezondheidszorg op schandalige wijze vermarkten, alleen voor de rijke stinkerds gezondheidszorg of prins benard met se lelie in se knoopsgat en benard jr. van vollenhoven met 600 miljoen EUR vastgoed in bezit, ellendige de wereld, planeet aarde vernielende mammon animal farm varkens.  

De windparken ook doorzetten voor groene waterstof-fabrieken/verwarming (met schoepen voor de getijdewerking en zonnepanelen) voor tata steel, yara kunstmest enzovoorts, maar hoe dichter bij de bron, des te beter, miljarden kleine bronnetjes maxwell"s two or multi demoned Engine for ships, cars, truck, trains. 

.......zodat het schip zichzelf (bijna) voort beweegt plus die windturbines aan dek met zonnepanelen, dat is met de wielen van een auto toch ook zo ? die kunnen bewegend ook elektriciteit opwekken, volvo, ik beweeg mezelf.....en ook op een auto elektrische windturbines, zeker 8 of 4, met een windsnelheid van 100 kilometer per uur laad je de waterstof-elektriciteit batterij in de auto razendsnel op, je hebt (bijna) geen batterij nodig, rechtstreekse elektriciteit/energie aan de wielen, die ook al elektriciteit leveren, die draaiende wielen, dus met windmolens zijn dat 12 draaiende (vlieg)wielen of dynamo's voor elektriciteit !! 

Weg met die gedateerde energie, elektriciteit, benzine en diesel 😱 slurpende trucks en auto' s.  Vrachtwagens, auto's, schepen met 8-108 windturbines, met een vaart van 25-40 kilometer leveren die voldoende elektriciteit om zichzelf voort te blijven bewegen, alleen voor de stop en de start heb je een batterij nodig......Een schip wordt een draagvleugelboot, zie de modernste kitesurfers met een vin in het water, die vliegen over het water, weinig/geen weerstand, zo'n draagvleugelboot container of passagiers schip maken met 108 windturbines, zonnepanelen en schoepen onder of langs het water, het schip beweegt zich vliegend zelf over het water......... 

OUT OF ORDER.......a practical guide on how to establish and maintain good healthy relationships (manonspiderburg.blogspot.com)

 

 

Hartelijke groet !













Van: menno van veenendaal <menno.vanveenendaal@hotmail.com>
Verzonden: donderdag 4 januari 2024 10:42
Aan: lydia@myyoga.nl <lydia@myyoga.nl>
Onderwerp: FW: Hello, could you please refund me 45 EUR
 
Hello, goede dag, 

You promised more than tow eeks ago that you would refund my 45 eur. I did not receive anything on my account and you did not reply, could you please refund my 45 eur.  

U beloofde mij ruim twee weken geleden dat u mij 45 eur terug zou betalen, maar ik heb nog niets ontvangen en ook geen bericht van u gekregen. Kunt u 45 eur naar onderstaande rekening overmaken, 

Menno van Veenendaal 

Van: menno van veenendaal <menno.vanveenendaal@hotmail.com>
Verzonden: woensdag 20 december 2023 12:50
Aan: lydia@myyoga.nl <lydia@myyoga.nl>
Onderwerp: Hello, could you please refund me 45 EUR
 
Goede dag, 

Kunt u 45 EUR terug betalen op mijn rekening NL 63 INGB 0003 7956 60  m  c  van veenendaal, 

Good afternoon, could you refund me 45 EUR on my above mentioned bank account, 


Kind regards,   Menno van Veenendaal 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten