maandag 29 januari 2024

Als ik aan het verhaal van Bob den Uyl denk, dat hij met een vriend mee gaat die eigenlijk geen vriend is, fatterig, "rijk" financieel en hij hep net een boot gekocht waarop hij Bob uit nodigt met de belofte dat er twee leuke knappe meisjes bij sein, maar die sein er niet, tot verontwaardiging van Bob, sittie daar in de buurt van Dordrecht, hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt, op een relatief groot uitgevallen motorboot met kajuit met slaapplaatsen en die valse nicht die ook nog een kapiteins pet hep opgeset en blauw colbert en witte coltrui, kapitein iglo, en dan ziet hij, Bob, op de voorplecht een grote boomstam aan komen, maar hij zegt niks, waarop ze er krakend en schurend oofer heen varen en dan segt boris dittrich, gat ver damme, maar gat ver damme, iets wat hij in het verhaal sowieso wel 10 keer geaffecteerd zegt en dan denkt Bob den Uyl, ja, zou ik ook zeggen, dr hep wel in pik in dat hese bekkie gesete, maar goed, ze maken een stop om de schade op te nemen en dan loopt Bob weg om boris nooit meer terug te zien en daar is hij uit de grond van zijn hart blij over. En dan dat verhaal groenland en erger, meesterlijk, Bob den Uyl is ook mijn favoriete schrijver.

 

Toch een vorm van leedvermaak, waar ik eigenlijk niet van hou, het is zo briljant verteld en Bob den Uyl zei ooit dat hij het Duitse woord voor leedvermaak, Schadenfreude, zeer waardeerde .... ik heb natuurlijk ook leedvermaak, zolang mensen niet (mogelijk) fysiek pijn lijden, dat verhaal over die boot en groenland en erger en bijna alles van Bob den Uyl, daar heb ik het hardste om gelachen.

En stel nou eens dat Egypte 10.000 jaar geleden een groen paradijs was zoals Duitsland en Frankrijk 200 jaar geleden, met leeuwen, hyena's, grote vogels, een soort jungle of zoals kenia en tanzania nu zijn, maar dan veel groener, het was 10.000 jaar geleden volop een kleine ijstijd en dat het daarna een zandwoestijn werd, eigenlijk was Egypte Atlantis ? De sfinx van Gizeh schijnt 10.000 jaar oud te zijn en ruim 100 jaar geleden was de sfinx tot het hoofd, de kop van Ratchet Anubis die eraf gebrokkeld is, bedolven onder een laag van ruim 16 meter zand ! Volgens mij is dat juist. 


De Grote SfinxDit mysterieuze wezen heeft het lichaam van een leeuw en een mensenhoofd met koninklijke hoofdtooi (was ooit groter, het hoofd ~ de kop van Anubis, death, de dood). Met een lengte van 73,5 en een hoogte van 22 meter is de Sfinx nog altijd het grootste uit één rots gehouwen beeld ooit gemaakt. Over de ouderdom van de sfinx wordt gezegd tussen 10.000 en 2500 jaar oud .. als men dat al niet kan bepalen, hoe kunnen ze dan de leeftijd van het universum op 13,8 miljard jaar schatten, terwijl het melkwegstelsel mogelijk 13, 8 miljard jaar "oud" is, maar het universum is oneindig, qua tijd en ruimte. 



Sou soon paard hoefijzers nou heel erg vinden ? Ze schijnen bijna nooit te liggen, paarden, en ze hadden vroeger 3 of 4 tenen die samen gegroeid zijn in een hoef, ik zou misschien een vrij wild paard in de camarque of zo willen zijn, maar nooit (kunnen) liggen, afschuwelijk, en ik zou nooit een zebra in Afrika willen zijn met leeuwen en alligators die die lieve veulentjes op vreten .. 

Nou, Afke Stobbelaar had in 1985 een "hindeloope" verf tijd, potjes, glazen, deksels, alles schilderde ze naar authentiek friesch recept "hindeloope", zat ik daar godver de godver na een dag werken op die school als leraar wis- en natuurkunde ook nog es in die verf stank, sodemieters, mopperde Joop Stobbelaar te Bergen, Noord-Holland. 

De vitello ton(n)ato saus van la scala pizzeria is de lekkerste die ik ken en knapste Faye staat er ook af en toe, maar als je haar daar op aanspreekt dan wordt ze een ijspegel, ik neem tegenwoordig altijd de saus mee zonder het kalfsvlees, dat vind ik te zielig voor de kalfjes en met brood of tonijn of bijna wat dan ook, aardappels, tomaat, is die vitello tonato saus ook verrukkeluk ~! 

Als je je sokken uit trekt, ook zo'n "i shall be released !" gevoel .... ik wel, af en toe .... vind charlyse bella angel tinkerbell enorm knap met natuurlijke relatief kleine borsten, toch zou ik niet een porno ster als vriendin willen, niet omdat ik het vies vind, maar het is teveel of so 

 

https://www.dbnl.org/tekst/uyl_001quat01_01/uyl_001quat01_01_0013.php

Groenland en erger



Venus kent een zeer zwak magnetisch veld. Hierdoor vermoedt men dan ook dat de ijzeren kern van deze planeet niet vloeibaar maar vast is. …




























FOTO VAN 1938, IK HOOP NIET DAT HET EEN JOODSE FAMILIE IS, zou ik een naar idee vinden, tenzij ze konden vluchten naar Zwitserland, Engeland of Amerika, weg uit hol land 










TIFFANY HEET de manier waarop ONDERSTAANDE LAMP gemaakt is VAN EEN BROM BEER ROBBERT EN EEN KONIJN MARGALITH BARUCHIE UCHIE UCHIE EN RENSKE DE GREEF, WAS ALLES MAAR KONIJNEN, ZOALS ZIJ .. 

BESTAAT TROUWENS EEN GOEDE GRAP VAN JULES DEELDER VAN, een beer en een konijn zitten te bouten naast elkaar op een pad aan het einde van een brug en de beer vraagt aan het konijn of zij er ook last van heeft dat er poep aan je reet blijft hangen en dat dat soms zelfs pijn gaat doe, een schurend gevoel in je anus, nee, zegt het konijn angstig en verschrikt vanwege die beer, ik heb konijnekeutels tenslotte, oh zegt de beer en hij greip het konijn en veeg er se reet mee af, maar Hein Stobbelaar vertelde de grap veel leuker, op een BROMMENDE GROM BEER toon en een angstig konijne stemmetje dat antwoordde, zodat ik toen in 1985 en zelfs mijn pa erom moesten lachen .... nu ik wat beter kijk, lijkt het eerder een poes dan een konijn ? 









AAN TWEE KANTEN BESCHILDERD, VOORAL DIE ONDERAAN DEZE BLOG POST VOND IK ZO MOOI, DAT IK HET VOOR 10 EUR GEKOCHT HEB, EN HET VERSCHIL TUSSEN DE TWEE .. IK KOOP NOG STEEDS TEVEEL, NA 1 FEBRUARI IS DAT OVER 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten