donderdag 15 februari 2024

Zeker 50 tot 70 jaar was Pluto de negende (en laatste) planeet van ons zonnestelsel (er is er 1 nog verder weg ontdekt maar wel de helft van Pluto, geloof ik) en nu is het een dwergplaneet en die telt niet meer mee, heeft Pluto een magnetisch veld ?

 In het zonnestelsel hebben, naast de Aarde, alleen Mercurius, de 'gasreuzen' Jupiter, Saturnus, de 'ijsreuzen' Uranus, Neptunus en een van Jupiters manen Ganymedes een zelf-gegenereerd magnetisch veld.  


VENUS EN MERCURIUS OP ELKAAR GEBOTST WAREN ZEER WAARSCHIJNLIJK ECHT EEN LEVENDE ZUSTERPLANEET MET BIJBEHORENDE DODE MAAN ZONDER MAGNETISCH VELD OVERGEDRAGEN AAN VENUS DOOR EEN GESMOLTEN METALEN KERN NET ZOALS PLANEET AARDE , zo zinloos om daarover te blijven zeuren, het is niet gebeurd, maar het had zo mooi kunnen zijn, een goede en betere zusterplaneet van sterkere en stoerdere en meer onafhankelijke elfen die op elvendieren planeet venus vriendelijke manier spelen om het paradijs steeds mooier te maken aan gelijkwaardigheid, vrijheid en sociale solidariteit met de ontwikkeling of evolutie van de mooiste meest bijzondere creaturen die mogelijk zelfs in het heelal af en toe gluren zonder veel bescherming maar nu draaf ik sprookjesgewijs door .... er moet in dit oneindige universum met al die melkwegstelsels, galaxies, een bewoonbare planeet venus en planeet aarde zijn die elkaar steeds meer stimuleren om mooier en beter te worden .. 

Maar op Pluto duurt een jaar 248 aardjaren. Daar zou je dus je leven lang geen verjaardag vieren! Venus en Mercurius zijn de enige twee planeten zonder manen. Bij de andere zes planeten zijn er tot nu toe in totaal 162 gevonden.21 feb 2007


Geen opmerkingen:

Een reactie posten