donderdag 1 februari 2024

ALS APOPHIS OP 32.000 kilometer van de aarde passeert en op 5000 kilometer (als ik op de volgende blog post het bewegende beeld van apophis uit vergroot dan scheert apophis op 3000 kilometer langs de maan en dat zou een impact van apophis en vernietiging van de maan kunnen betekenen !) langs de maan, dan zou dat net veilig kunnen verlopen met een zwaartekracht van de maan die zes maal minder is dan die van de aarde, toch voel ik me zeer onprettig en neemt mijn ongerustheid eerder toe dan af, nu ik het onderstaande gelezen en gezien heb .... Zo stom is artificial intelligence van bing en chat gtp deed ook al zo stupide over dat er vanaf de maan geen sterren zichtbaar zijn (na drie keer nee zeggen toegeven dat michael collins en alle andere astronauten gezegd hebben dat er vanaf de donkere zijde van de maan geen sterren zichtbaar zijn), hieronder het antwoord van bing of apophis op de maan zal botsen in 2029, wat ik nu voor meer dan 50% waarschijnlijk acht, pot verdorie


Nee, asteroïde Apophis zal niet op de maan botsen in 2029. Gelukkig is onze aarde veilig voor deze ruimterots. Op 13 april 2029 zal Apophis op een afstand van ongeveer 32.000 kilometer langs het oppervlak van de aarde scheren. Dat is ongeveer een tiende van de afstand tussen de aarde en de maan1. Hoewel het een dichtbijzijnde benadering is, is er geen risico op een botsing met onze planeet. Astronomen hebben de baan van Apophis nauwkeurig berekend en bevestigen dat er minstens 100 jaar lang geen impactrisico is. Dus maak je geen zorgen, de maan blijft veilig! 🌕🌍🌟


The best weapon of a dictatorship is secrecy, but the best weapon of a democracy should be the weapon of opennessNiels Bohr

40 jaar cel voor oud-programmeur CIA die naar WikiLeaks lekte



Als ik het onderstaande heldere en duidelijke beeld zie van hoe apophis 14 april 2029 op 32.000 kilometer langs de aarde scheert (IN PLAATS VAN 38.000 kilometer NB !) dan komt apophis 14 april 2029 op minder dan 5000 kilometer van de maan plus de zwaartekracht van de maan en zo, we zijn mogelijk allen dood zoals het er nu uit ziet, 15 april 2029  ...... tenzij de zwaartekracht van de maan niet sterk genoeg is ...... minder dan 5000 kilometer langs de maan, minder dan 5000 kilometer !!

De zwaartekracht van de maan is slechts 16,6% van de zwaartekracht van de aarde. Dit betekent dat een persoon op de maan zes keer minder weegt dan op de aardeAls iemand op aarde bijvoorbeeld 100 kilogram weegt, zou diezelfde persoon op de maan slechts 16,6 kilogram wegen1. De maan heeft een gemiddelde straal van 1737 kilometer en een dichtheid van 3,3464 g/cm³De zwaartekracht aan het oppervlak van de maan bedraagt 1,62 m/s² of 0,1654 g2. Interessant, toch? 🌕🌍✨   


Zoeken naar do meteors hit the moon due to its gravity

Antwoorden voor u genereren…

Nee, de maan heeft geen atmosfeer, dus er is geen luchtdruk die meteoren kan vertragen of verbranden zoals op aarde. Wanneer meteoren de maan naderen, slaan ze direct en hard in op het maanoppervlak. Hier zijn enkele interessante feiten:

  1. Meteoren en Meteorieten:
    • Meteoroïden zijn ruimterotsen die variëren in grootte van stofdeeltjes tot kleine asteroïden. Wanneer meteorieten de atmosfeer van de aarde of een andere planeet binnendringen en opbranden, noemen we ze meteoren. Als een meteoriet zijn reis door de atmosfeer overleeft en de grond raakt, wordt het een meteoriet genoemd.
    • De meeste meteorieten zijn tussen de grootte van een kiezelsteen en een vuist.
    • Sommige meteorieten komen zelfs van de maan en andere planeten.
    • Ongeveer 48,5 ton meteoritisch materiaal valt dagelijks op aarde.
      • Meteorieten kunnen variëren in samenstelling: sommige zijn rotsachtig, terwijl andere metalen bevatten.
      1. Maan en Meteoren:

      Dus ja, meteoren kunnen de maan raken, maar ze worden niet vertraagd door een atmosfeer zoals op aarde. Het maanoppervlak fungeert als een doelwit voor deze ruimterotsen! 🌕🌠🚀


binnen welke afstand heeft de zwaartekracht van de maan invloed

Antwoorden voor u genereren…

De zwaartekracht van de maan strekt zich uit tot een bepaalde afstand van de maan, maar het effect ervan neemt af naarmate je verder van de maan verwijderd bent. Laten we eens kijken naar hoe dit werkt:

  1. Zwaartekracht en Afstand:

    • De zwaartekracht is de kracht die objecten naar elkaar toe trekt op basis van hun massa. Hoe groter de massa van een object, hoe sterker de zwaartekracht.
    • De maan oefent zwaartekracht uit op de aarde en andere objecten in de buurt.
    • De gemiddelde afstand tussen de aarde en de maan is ongeveer 384.400 kilometer1.
    • Binnen deze afstand is de zwaartekracht van de maan merkbaar en heeft het invloed op getijdenwerking op aarde.
  2. Getijdenwerking:

    • De grootste invloed van de maan op de aarde is de getijdenwerking.
    • De zwaartekracht van de maan trekt het water in de oceanen en zeeën aan, waardoor eb en vloed ontstaan.
    • Dit fenomeen wordt veroorzaakt door de aantrekkingskracht van de maan op het water, dat zich uitstrekt over de hele aarde.
  3. Ontsnappingssnelheid:

    • Als we verder van de maan verwijderd zijn dan de gemiddelde afstand, neemt de invloed van de maanzwaartekracht af.
    • Ruimtevaartuigen moeten een bepaalde snelheid bereiken, de ontsnappingssnelheid, om aan de zwaartekracht van de aarde en de maan te ontsnappen.
    • De ontsnappingssnelheid van de aarde is ongeveer 11,2 kilometer per seconde2.
    • Een ruimtevaartuig dat deze snelheid bereikt, kan vrij door het zonnestelsel reizen.
  4. Kortom, de zwaartekracht van de maan heeft invloed binnen de afstand tussen de aarde en de maan, maar het effect neemt af naarmate je verder van de maan verwijderd bent. 🌕🌍🚀

afstand van de maan geen zwaartekracht

Antwoorden voor u genereren…

Op een bepaalde afstand van de maan is er geen zwaartekracht van de maan meer. Laten we eens kijken naar hoe dit werkt:

  1. Zwaartekracht en massa:

  2. Afstand tot de maan:

  3. Evenwicht tussen vallen en ontsnappen:

  4. Netto resultaat:

    • Terwijl de maan ‘omlaag’ valt richting de aarde, beweegt hij met een flinke snelheid (3600 km/uur) in een richting die precies loodrecht op de valbeweging staat.
    • Hierdoor heeft de maan net genoeg snelheid om dezelfde afstand tot onze planeet te behouden.

Kortom, de maan heeft wel degelijk zwaartekracht, maar zijn beweging houdt hem op een stabiele afstand van de aarde.







IK ZIE CONTINU FOUTIEVE AANNAMES EN VAAGHEDEN EN ONJUISTHEDEN BIJ BING Ai en nog meer bij chat gpt, hieronder bijvoorbeeld dat de maan om de aarde draait, meer objectief gezien draait de aarde meer om de maan, dan de aarde om de maan (hoewel de aarde meer massa heeft) omdat de maan stabiel met 1 kant naar de aarde blijft en de aarde precies in 1 maand om de maan draait (maan d) ..

.. en 1 dag op de maan duurt een maand, zo "relatief traag" draait de maan om haar as ... robbert dijkgraaf en stephen hawking willen ~ wilden  het universum natuurkundig berekenen, net alsof je de maan of de aarde natuurkundig wil berekenen, dat is een vorm van (juridisch, economische modellen) autisme, de werkelijkheid berekenen en dat lijkt me onjuist, vreemd en fout, net zo zinloos als astrologie ........ maar toch geloof ik meer in de bevindingen van astronomie dan "het gevoel en de vage omschrijvingen en het op iedereen toepasbare" astrologie ....... gerrit komrij : "als je cda minister van financiën onno ruding een vraag stelde, dan draaide hij zijn dode ogen autistisch weg en sloeg hij aan het hoofdrekenen"

Wat is de gravitatiekracht van de maan?

Zoeken naar gravitatiekracht van de maan

Antwoorden voor u genereren…

De gravitatiekracht van de maan is een intrigerend fenomeen dat ons universum in balans houdt. Laten we eens dieper ingaan op deze kracht en hoe deze onze kosmische dans beïnvloedt.

  1. Gravitatiekracht en de Maan:
  1. Hoe werkt dit?:
    • De maan draait constant om de aarde heen. Zonder de zwaartekracht van de aarde zou de maan weg zweven, de ruimte in.
    • De combinatie van snelheid en afstand tot de aarde zorgt ervoor dat de maan altijd in evenwicht blijft tussen vallen en ontsnappen. Als de maan sneller zou zijn, zou hij ontsnappen; iets langzamer en hij zou op de aarde vallen
  1. De Gravitatiewet van Newton:
    • Isaac Newton beschreef als eerste het verband van de gravitatiekracht. Hij ontdekte dat twee voorwerpen een kracht op elkaar uitoefenen, afhankelijk van hun massa en de afstand tussen hen.
    • De formule voor de gravitatiekracht tussen twee massa’s is: [ F_g = \frac{{G \cdot m_1 \cdot m_2}}{{r^2}} ] waarbij:
  1. De Maan en Haar Gravitatiekracht:
    • De maan blijft in een baan om de aarde draaien dankzij de gravitatiekracht. Deze kracht houdt de maan op haar plek en voorkomt dat ze de ruimte in drijft.
    • Zelfs als de maan geen snelheid zou hebben, zou dezelfde gravitatiekracht nog steeds bestaan. De maan zou dan inderdaad naar de aarde toe vallen4.

Dus, de volgende keer dat je naar de nachtelijke hemel kijkt en de maan ziet, besef dan dat deze delicate balans van krachten ons universum harmonieus en mysterieus houdt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten