zaterdag 2 maart 2024

Hoe zou "onze" zon ontstaan zijn ? Zo'n fel brandende waterstof helium gas bel, ruim 1 miljoen keer zo groot als de aarde voor zover je de twee kunt vergelijken ? Doordat twee sterrenstelsels, twee galaxies, tegen elkaar schampten dat de vonken (sterren) ervan af sprongen ? En als in het centrum van elk sterrenstelsel een zwart gat zit, hoe zit dat dan, komt de zon uit het zwarte gat voort ? All comes from nothiengk ? Maar eens het ontstaan van de zon opzoeken, hoewel in elk artikel en elke wikipedia pagina ervan uit wordt gegaan dat er een big bang was en dat is onjuist, weet ik meer dan 60% zeker, de zogenaamde big bang was een little bang toen "ons" melkwegstelsel ontstond en ons sterrenstelsel bestaat nu ongeveer 13,8 miljard jaar in een oneindig qua tijd en ruimte heelal, de zon schijnt nu 5 miljard jaar te bestaan .. het zou zo mooi zijn als artificial intelligence de antwoorden weet, de ellende is dat artificial intelligence gevoed wordt door teveel vvd ggg ss en dat bijvoorbeeld chat gtp blijft ontkennen of pas na viermaal vragen "toegeeft" dat geen astronaut vanaf de maan sterren heeft gezien, ook niet vanaf de donkere schaduw zijde van de maan

 Antwoord: De zon is ongeveer een miljoen driehonderdduizend keer groter dan de aarde. Op deze manier kunnen we concluderen dat de aarde ongeveer 1,3 x 10^6 in de zon zou passen, maar laten we de berekeningen doen om het beter te begrijpen?

Verantwoordelijk voor 99,86% van de massa van het zonnestelsel, heeft de zon een massa die 332.900 keer groter is dan die van de aarde en een volume dat 1.300.000 keer groter is dan dat van onze planeet.













4,6 miljard jaar geleden
  • Volgens 2 bronnen

De zon zou zo'n 4,6 miljard jaar geleden ontstaan zijn door het samentrekken van een uitgestrekte koude, gasvormige Oernevel. Dit gebeurde door de zwaartekracht die ontstond toen het middelste van de nevel dichter bij elkaar kwam. Het hele proces van samentrekking zal ongeveer 35 miljoen jaar hebben geduurd.
De zon zou volgens de meest gangbare theorie zo'n 4,6 miljard jaar geleden ontstaan zijn door het samentrekken van een uitgestrekte koude, gasvormige oernevel. Bij het samentrekken van die gaswolk ontstond in het centrum van de wolk een gasconcentratie waaruit uiteindelijk de zon zou ontstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten